Blog

Als je de schoolbanken ontgroeid bent

Je schooltijd ligt al heel lang achter je. Je hebt al een aantal jaren gewerkt na het behalen van je diploma voor een werkgever wanneer het begint te knagen. Je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk toe. Jouw diploma sluit niet aan bij het werk wat jij voor de rest van je leven zou willen doen. In dat geval kan je twee dingen doen. Je zou door kunnen werken tot je pensioen op de verkeerde werkplek of je gaat een andere opleiding volgen. Er komt dan wel een probleem. Je bent de schoolbanken namelijk ontgroeid.

Weer aan het werk

Het kan ook zo zijn dat je kinderen groot zijn geworden en dat jij was gestopt met werken. Je wil weer terug naar je oude beroep maar doordat de technologie is verbeterd mis jij de vaardigheden die je nodig hebt om weer aan het werk te kunnen. Je kan je dan het beste laten bijscholen, waardoor je weer kansen hebt op de arbeidsmarkt.

Als een thuisstudie niks voor jou is

Je zou in zo’n geval voor een thuisstudie kunnen kiezen. In je achtertuin zitten met studieboeken van een heel nieuwe studierichting. Die discipline heb jij echter niet. Je hebt echt een leerkracht nodig die jou ondersteunt bij het leren van een nieuw beroep. In dat geval kies je voor een Fabius opleiding. Dat is een opleiding die je volgt op een leslocatie in jouw eigen omgeving.

Een waardevol diploma waarmee je aan de slag kan

Op het moment dat je een opleiding bij fabius gaat volgen leer je direct een nieuw beroep. Je kan tegelijkertijd gewoon blijven werken bij je huidige werkgever. Op die manier zit je niet zonder inkomen terwijl jij studeert. Wanneer je dan aan het einde van je studie examen doet heb je een diploma op zak waar je ook echt wat mee kan.…